zaterdag 7 juli 2012

Review Thermae Grimbergen


Vorige maandag werd het Honestbeauty-team ( ik en Auréline dus)  uitgenodigd om wellnesscentrum 'Thermae" in Grimbergen uit te proberen.

Lees hier ons verslag van deze prachtige dag.





Het gebouw zelf straalt al rust en luxe uit. Een heel groot oud herenhuis, voorzien van een ruime parking omgeven door groen.


Bij aankomst werden we heel erg vriendelijk ontvangen door eigenaresse Tine. We waren eigenlijk nog wat te vroeg aangekomen, voor openingstijd. Hierdoor kregen we de gelegenheid om ( ondanks dat dit eigenlijk ten strengste verboden is in het centrum) toch wat sfeerfoto's te maken.


De thermen bestaan uit twee delen.


Een uitgebreid saunacomplex genaamd 'Aquarius' wanneer je naakt naar de sauna wenst te gaan. En een kleiner gedeelte 'Palmeraie' voor de mensen die toch liever in badkledij naar de sauna gaan.  


Om je een idee te geven: het naaktgedeelte heeft vijf verschillende sauna's + stoombad + 2 jacuzzi's en groot zwembad, het badpakgedeelte heeft 1 grote jacuzzi, een kleiner zwembad, stoombad en twee sauna's.  Het is niet dat het badpakgedeelte te klein is, maar je ziet wel dat de nadruk vooral ligt op echte saunagebruikers die zoals de regel van de kunst het vraagt zonder badkledij komen relaxen. 


Uitbaatster Tine raadt dan ook aan om naakt naar de sauna te gaan.


Op die manier kan je lichaam de natuurlijke temperatuur beter regelen. Badkledij houdt het natuurlijk zweetproces tegen en dan mis je een deel van het effect van de sauna. En je hebt ook meer keuzemogelijkheden qua soorten sauna's.





Eén van de jacuzzi's in het 'Aquarius' gedeelte. De mensen die liever niet buiten zitten kunnen op deze manier toch genieten van de tuin dankzij de vele ramen.





Relaxruimte bij de ' African Lodge' sauna in het naaktgedeelte. Inclusief authentiek Afrikaanse beeldjes en maskers. 







Deze sauna is niet zo heel warm qua temperatuur ( 55°C ) maar dankzij de verschillende opgietsessies * per dag ligt de gevoelstemperatuur wel hoger.


* Dan komt iemand van het personeel water met etherische olie op de warmtebron gieten waardoor de luchtvochtigheid verhoogt.







In de kelderruimte waar de Celestien sauna zich bevindt zijn prachtige muurschilderingen aangebracht. Het oog voor detail is in het hele complex enorm.


Elke ruimte is voorzien van decoratie die past bij de specifieke sauna.


Na deze vriendelijke rondleiding was het al tijd voor onze Lava Shell massage.


Gehuld in onze badjas en slippers namen we plaats in de wachtruimte waar ons heel vriendelijk een kopje thee werd aangeboden door masseuse Lily.




De stijl van dit deel van het gebouw is echt prachtig! Het herenhuis wordt echt ten volle in de juiste sfeer gedompeld.


Kast met beautyproducten die je desgewenst ook kan aanschaffen.

Knipoogje naar de Palmeraie thermen met deze Marokkaanse theeset. 


De Lava Shell massage is iets heel speciaals.


Speciale schelpen afkomstig uit 'Philips Island' ( een eiland boordevol pinguïns naast Canada in de Atlantische Oceaan) worden gevuld met een mengeling van magnesium en zout water.


Deze combinatie geeft een chemische reactie die warmte opwekt waardoor de schelpen tot een uur lang lekker warm blijven.




Met deze warme schelpen wordt er over je rug, benen, armen en zelf buik gewreven. 


De volle 50 minuten lang word je compleet onder handen genomen.


Je dommelt er haast van in slaap. Het enige wat je hoort zijn de vogeltjes uit de tuin, relaxatiemuziek en het getik van de schelpen.


Nadat je volledig loom geknepen bent is het tijd om je relaxdagje verder te zetten in de thermen zelf.


Ik en Auréline kozen voor het Palmeraie gedeelte ( we zijn nu wel close maar elkaar naakt zien is toch even ' a bridge to far').








We wisselden soezen op de binnenkoer in de ligzetels af met een duikje in het zwembad, een kwartiertje in de sauna, een kwartiertje in het stoombad ,...


Voor we het goed en wel beseften vlogen de uren voorbij.


Zalig gewoon! Zo'n tijdloos gevoel.


Tegen de tijd dat we een hongertje kregen bleek de middag al lang verstreken. Het was zelf al tijd om naar huis te gaan.


We besloten om toch nog even de taverne / brasserie uit te proberen en aten een lekkere Luikse salade (Auréline) en een wrap met gemarineerde kip.




Kortom, je kan hier een volledige dag spenderen zonder je te vervelen.


De prijzen vallen trouwens ook heel goed mee. Voor 24 euro mag je een hele dag onbeperkt gebruiken maken van beide thermen ( je mag gerust wisselen tussendoor, zolang je de kledingregels van Aquarius en Palmeraie respecteert).


De Lava Shell massage kost 59 euro voor 50 minuten. En trust me: het is een echte aanrader. Bya bya stramme spieren en geblokkeerde schouders. 


Ik keer zeker nog eens terug voor één van de arrangementen met massage.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.