woensdag 22 december 2010

Review: Liz Earle Cleanse and polish:


Wat is het?


Het is de enige cleanser in het assortiment van Liz Earle. Waarom? Omdat de formule zo mild EN effectief is dat ze voor elke huid geschikt is. Je mag hem zelf gebruiken om oogmake-up te verwijderen.


Het is een reiniging op basis van planten die in twee fasen gebeurd. De eerste fase is het ' cleansen' waarbij je de romige crème op je droge gezicht masseert. De tweede fase is het 'polishen'. Dat doe je door de crème af te halen met een in heet water gedrenkte mousseline doek (bij aanschaf van zo'n cleanse&polish zijn twee van die herbruikbare doekjes bijgeleverd).


Omdat dit product je huid, zacht, proper en stralend maakt heeft het al meerdere awards in de wacht gesleept. Onder andere bij Grazia.



Wat vindt Honestbeauty ervan?

Eerst en vooral moet gezegd worden dat wie bij deze webshop bestelt er zeker geen spijt zal van hebben. Razendsnelle levering, vriendelijke en vlotte medewerkers die je met raad en daad willen bijstaan.

Wanneer je het pakje thuisgeleverd krijgt zit het eerst in heel mooi Liz Earle vloeipapier met watermerk, dichtgeplakt met een zilveren 'zegel'. Pretty!




En dat is niet alles, de verpakking van de producten zelf is ook perfect!

Ik neem het woord perfectie niet graag in de mond, maar dit is perfectie voor mij:


De Cleanse & Polish zit in een mintgroene etui, waardoor je de mousseline doeken er steeds vlot kan bij bewaren.

De tube zelf is een pompflacon waarvan de kleurschakeringen heel mooi passen bij het etui. De mousseline doeken hebben ook zo'n mintgroene rand. En om het geheel wat 'chique' te geven heeft de flacon een zilveren accent.



Maar genoeg gezeverd over mijn diepe liefde voor deze verpakkingszwijze . Het is het product waar het om draait.

En I can tell you: de verwachtingen die de verpakking oproept worden meer dan waar gemaakt.

Wanneer je tweetal pompjes van de dikke witte crème aanbrengt op je droge huid voelt het alsof je een hydraterend masker aan het aanbrengen bent.

Je kan je huid vlot masseren en je hebt geen ' ik ben mijn gezicht aan het wassen' gevoel.

Daarna dompel je de mousseline doek in goed heet water en neem je daarmee de crème af. Dat geeft een ligt stoombadachtig effect en je voelt dat je poriën gaan openstaan en al het vuil meekomt met de crème.

Om af te sluiten worden met een goeie plens fris water de laatste restjes crème verwijdert en de poriën weer gesloten.

Door het warmte/koude effect krijgt je huid een gezonde glow en je voelt dat je bloed goed circuleert. Klinkt vast vreemd, maar het voelt een beetje als de koude douche na de sauna, heerlijk gewoon.

Het sauna effect wordt trouwens nog versterkt door een milde eucalyptus geur.

En omdat je gezicht nooit met ' zeep' in contact is geweest maar eerder met een soort reinigend hydraterend masker voelt het zijdezacht en verre van trekkerig aan.

De mousseline doek laat je gewoon op een handdoekrekje drogen en die kan je de dag nadien terug gebruiken. Je krijgt er twee, zodat je kan afwisselen als er eentje in de wasmachine zit. Lekker duurzaam.

Ik ben op en top verliefd op dit product!

Het enige wat ik kan zegen is dat het voor de ogen niet zo handig is, de dikke crème op je oogleden maakt je stekeblind en dan dat mousseline doekje liggen zoeken en de kraan voor het koude water zien te vinden is niet echt handig. Waterproof mascara is ook iets moeilijker te verwijderen, maar het gaat wel.


Prijs: 15 euro voor de starterkit met doeken.


Te bestellen via de Liz Earle webshop.

Handig om te weten: bestel via de IERSE site, dan krijg je alles meteen in euro te zien.

Note: hoewel de website het niet meteen aangeeft wordt er wel degelijk naar België verzonden! Voor vragen mag je steeds mailen naar de klantendienst.

4 opmerkingen:

  1. Dat klinkt erg goed, je bent zo enthousiast dat ik meteen mee ben :)
    En ik vind 15 euro nog wel meevallen voor zo'n merk. Hoeveel inhoud zit erin?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb er ook al veel goeds over gelezen, kga is op de website piepen :o)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @PU: Bij die starterkit zit er 100ml in. Dat klinkt weinig, maar het is echt een 'gewone' fles voor een cleanser. Het komt goedkoper uit narmate je grotere tubes koopt.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.