zondag 16 oktober 2011

Een sauna bij je thuis dankzij Therme ...

Dankzij de lieve pr-people van Therme kreeg ik de kans hun scrub met sauna-effect te testen.Wat vond ik ervan?

The Good:

Deze scrub ruikt echt naar de sauna! Eucalyptus en rozemarijn ahoi!

Door gebruik van deze plantaardige oliën krijg je ook een soort tintelend warmtegevoel op de huid. Denk maar aan producten genre Vicks en tijgerbalsem, die geven ook zo'n speciaal gevoel waarvan de ene beweert dat het warm is en de andere dan weer eerder koude meent waar te nemen.

Wat ik ook enorm belangrijk vind, hij is niet te ruw voor de huid.

De meeste zoutscrubs werken met gewoon zout in kristalvorm. Hierdoor kunnen er scherpe randjes in de scrub zitten wat niet altijd even aangenaam is, zeker niet als je een gevoelige huid hebt.

Therme heeft daar zowaar een oplossing voor gevonden en heeft parelvormig zout in de scrub verwerkt voor minimale belasting van de huid.


Na gebruik van deze scrub hoef je je niet persé in te smeren met een bodylotion, hij laat vanzelf een klein olielaagje op je huid achter waardoor ze zacht en soepel aanvoelt zonder extra verzorging.

The Bad:

Zoals je kan zien op de foto gaat de ijzeren omsluiting van de glazen pot nogal snel roesten.

De verpakking is niet tegen de combinatie van zout en water opgewassen.
 Wel jammer voor een zoutscrub die je in een natte omgeving gebruikt.

Als ik echt ga muggenziften vind ik nog een 'flaw' in de verpakking. Ze is ietwat misleidend.

Er staan heel mooie lavendelbloemetjes op, wat ergens een soort veronderstelling opwekt dat er lavendel inzit. Een kleine blik ik de ingrediëntenlijst toont al dat er in de verste verte geen aanwezigheid van lavendel is in deze scrub.

Maar dat is natuurlijk muggenziften, het paars steekt gewoon mooi af tegen het pastelgroene van de scrub en lavendel doet denken aan ontspanning en dat doet het product nu wel. Lekker ontspannen.Prijs: 9,49 euro voor een pot van 500ml ( waar je, geloof me, een hele tijd mee toekomt)

6 opmerkingen:

 1. Ik heb deze gisteren nog in me handen gehad! Maar ook om de verpakking niet gekocht... vind hem een beetje lomp ofzo :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hmm klinkt wel fijn ! Ik heb een zoutscrub van de action en die vind ik ook heerlijk maar ruikt helaas niet zo super lekker :d

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt goed!! Meestal kunnen zoutscrubs wel wat irriterend werken op mijn gevoelig huidje.. Ik houd het denk ik bij mijn Rituals scrub :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er altijd leuk uit die 'bolletjes' scrub :) ik werk zelf in een Spa dus ik ben die wellness geurtjes helaas meestal al beu geroken haha xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, ik hou van sauna-geurtjes bij me thuis!!! Klinkt heerlijk, wel jammer van de pot, zou toch beter over moeten nagedacht worden!!

  BeantwoordenVerwijderen

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.