woensdag 14 maart 2012

DIY : Pimp je dagcrème met vitamine C!

Vitamine C is één van de weinige ingrediënten die door betrouwbare wetenschappelijke onderzoeken naar voor geschoven wordt als een anti-oxidant die ook wanneer hij OP de huid aangebracht een effect heeft.

Het grote nadeel van Vitamine C is dat wanneer het gemengd wordt met andere ingrediënten en het in contact komt met zuurstof gaat oxideren en z'n waarde volledig verliest. Daardoor zijn crèmes met vitamine C niet zo effectief als ze laten uitschijnen.

Het merk Philosophy heeft daar iets handig op gevonden. Een potje met vitamine C, waar je een klein lepeltje uit kan scheppen om te mengen me je serum, dagcrème , ... Zo treedt de vitamine pas in werking wanneer je het uit het potje haalt zodat je er ten volle van kan genieten.



 
Turbo Booster C powder


Nu, Honestbeauty zou Honestbeauty niet zijn als we daar geen kritische blik op werpen natuurlijk.

En wat is onze conclusie?

Het concept is prachtig! Het is wetenschappelijk bewezen dat vitamine C, wanneer ' vers' gebruikt in een crème heel veel effect heeft. Het KAN niet anders dan weldadig zijn voor je teint. Eerlijk: het scheelde niet veel of dit goedje belandde in m'n winkelmandje.

Maar de prijs van de Turbo Booster C Powder is er toch wat over. 

Rond de 30 euro voor een potje van 7,5 gram, en dan heb je geen pure vitamine, maar worden er nog andere zaken bij gedaan ( die ook handig zijn voor de huid) zoals Aloë Vera.

Honestbeauty ging op onderzoek uit en trok naar de apotheker voor wat Vitamine C.

Wat blijkt? Een royaal potje van 30 gram voor nog geen 10 euro!

Daarmee  pimp je er gretig op los en kan je zonder gat in je portemonnee zelf maskertjes maken etc ..






Dus ren als een gek naar de apotheker en vraag naar het allerfijnste Vitamine C dat ze hebben ( ze hebben dit zeker in huis als ingrediënt voor hun eigen gemaakte bereidingen ). Valt de textuur wat tegen? Geen nood! Vitamine C is wateroplosbaar, dus als je even checkt dat je crème zeker water bevat zal het vanzelf wel oplossen en doet de korrelgrootte er zelf niet zoveel meer toe.

Na amper een week gebruik vind ik al dat je resultaat ziet.

Ondanks het deprimerende weer heb ik toch wat ' zon' in m'n gelaat. 

Extra tip: is de apotheker in kwestie een sexy single en wil je koste wat het kost indruk maken? Vraag dan geen vitamine C maar doe lekker intelligent en vraag naar 'ascorbinezuur'.

Wie zegt dat beauty en brains niet samengaan?




9 opmerkingen:

  1. Ah, wat een geweldig artikel! Nu wil ik het ook proberen. Ascorbinezuur, zal het onthouden ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha zaliiig :d ! Ik ren morgen es naar de apotheker, die helaas een oude dikke man is :p

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig leuk artikel, goede tip!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, wat een goede tip! Het resultaat klinkt super. Haha, asborbinezuur, dat klinkt wel heel goed ja. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Thanks voor de tip ! Helaas zal ik mijn charmes in m'n achterzak mogen laten zitten...mijn apotheker is een zuur kijkende kalende kerel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha Maaike zalig !! :) Super handig artikel, ga het zeker ook eens testen.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Anoniem15/3/12

    Deze wil ik zo hard eens proberen!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Klopt Ascorbic Acid is zeer moeilijk bewaarbaar. Leuke tip die je geeft. Bepaalde esthetische merken die toch met vit C willen werken, maken kleine verpakkingen en dan is het perfect. Het heeft een geweldig resultaat op de huid, werkt mooi teint verhelderend, ideaal voor pigmentvlekken en tevens niet slecht als anti age.. Ik heb al menig behandelingen ondergaan op school met Ascorbic Acid ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Klinkt goed! En heel fijn dat je ook meteen een goedkoop alternatief voor Philosophy biedt. Ga zeker eens kijken bij de apotheek :P

    BeantwoordenVerwijderen

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.