maandag 19 mei 2014

First Birthday cake- veganistisch en beetje gezond - starring Biotona

M'n zoontje werd afgelopen weekend 1 jaar oud.

En traditioneel hoort daar de taart met het kaarsje bij.

Helaas zitten we hier ten huize Honestbeauty met een lastige klant op taartvlak als het op zoonlief aankomt.

Een taart zonder melk, ei of soja.

Met andere woorden veganistisch maar dan met de grote vervanger soja eruit.

Niet makkelijk. Maar het is gelukt.







Hoe is deze hemelse vingeraflikkende lekkernij tot stand gekomen?


Stap 1  :


Een hele stapel veganistische sojavrije pannenkoeken bakken.

Het traditionele recept, maar dan de melk vervangen door rijstemelk, havermelk, amandelmelk of iets dergelijks. (zelfde hoeveelheid)

Ei vervangen door een surrogaat van de apotheek, hoeveelheden hangen af van soort tot soort.


Stap 2: 

Met ronde uitsteekvorm het 'taartje' uit de pannenkoek steken, eventueel werkend met twee diameters voor een laagjeseffect. 

De losse schijfjes pannenkoek aan elkaar plakken met een mengsel van water en Biotona poeder ( ik gebruikte cacao en superfruits ). Smaakt heel lekker naar  fruitsnoep en is daarbovenop nog lekker gezond gezien het om ' Raw foods' gaat ( cfr. voeding die nooit op een hoge temperatuur gekomen is en die dus nog alle vitamines en anti-oxidanten bevatten van nature uit).


Stap 3:

De buitenkant van de taart bestrijken met een mengsel van Kwatta puur choco (tjah, het moet toch een beetje ongezond zijn ook) en versieren met glazuurvormpjes.

Deze vormpjes maakte ik door bloemsuiker met water en voedingskleurstof te mengen. 


Stap 4:

Smullen maar! 

Door de laagjes pannenkoek is het trouwens heel handig dit te serveren aan een kleintje, kan hij zelf laagje per laagje binnensmikkelen uit het vuistje. 





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.