vrijdag 2 december 2011

Lang leve La Roche Posay!

Ik heb altijd al een zwak gehad voor La Roche Posay, maar sinds ze hun Cicaplast lijn hebben uitgebreid met een verzachtende en herstellende balsem ben ik 100% hooked.

Hoe het allemaal begon:


Vriendlief had een werkongeval gehad, waarbij hij een bijtend product over hem had gekregen. Zijn huid was geïrriteerd geraakt, allemaal rode vlekjes.

Na twee dagen was er van die hele affaire niets meer te bespeuren, een laagje Cicaplast Baume B5, een pleister en een hele nacht laten inwerken en tadaa! Weg was de pijn/jeuk.

Niet veel later kwam de vrieskou ons land een bezoekje brengen. Ondanks het feit dat ik goed smeer met vette crèmes heb ik daar toch wel enorme last van. Voor ik het wist had ik gebarsten ellebogen!
Ja dat klinkt vreemd, maar de huid van mijn ellebogen werd ZO droog dat het als leer aanvoelde en letterlijk kraakte en openbarstte.

Klinkt behoorlijk pijnlijk, en dat is het ook.

Ik paste dezelfde methode toe als bij de verwondde huid van mijn vriend. Voor het slapengaan een laagje leggen en een pleistertje erover zodat het goed kan trekken.

 Na één dag was de pijn en het tegentrekkende gevoel al weg, en na drie dagen was de wonde zo goed als genezen zonder dat er ooit een korstje op heeft gestaan.

Ondertussen heeft het ook al een opstootje van eczeem op mijn benen meteen in de kiem gesmoord.

Kortom, deze crème is niet van de goedkoopste ( rond de 10 euro voor 40 ml ), maar het is een allround wondermiddeltje voor allerlei soorten wondjes en irritaties. Je moet het gewoon in huis hebben, al is het maar voor de volgende keer dat je in je vingers snijdt.


Ik ga hem zeker nog in huis halen als deze op is. Love it!


3 opmerkingen:

  1. Amai klinkt heel goed. Zoiets heb ik eigenlijk niet in huis maar kan het best wel gebruiken. Surtout sinds ik gisteren van mijn fiets ben gevallen en er wel wat wondjes zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt interessant! Super handig om in huis te hebben ook!

    BeantwoordenVerwijderen

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.