zaterdag 21 juni 2014

Shoptips Rhodos

Als je verslaafd bent aan winkelen dan zit je op het eiland Rhodos zeker goed. Rhodos stad kan concurreren met vele Europese steden als het gaat over het aantal merkartikelen dat ze aanbieden. In de zomer maken de winkels lange dagen. In de belangrijkste steden en ressorts hebben ze meer regelmatige uren daar zijn de winkels open van 9.00 uur tot 13.30 uur, dan gaan ze naar huis voor een siƫsta om daarna terug te openen van 17.00 uur tot 21.00 uur ( sommige zelfs tot 23.30 uur ).


Bron foto: Zoover.be  


Het zal moeilijk zijn om een stad In Europa te vinden die even groot is als Rhodos met zo'n groot aantal winkels. In dit grote aanbod van winkels kan je alles vinden van elektronica winkels tot kunstwerken, van kleine decoratieve spullen voor gunstige prijzen tot creaties van bekende ontwerpers. Je vindt er kleding van bijna alle beroemde ontwerpers en wereldberoemde juweliers. In alle dorpen vind je er supermarkten en meestal hebben ze alles wat je nodig hebt. Vers brood vind je er in de supermarkten en in de bakkerijen daar mag je zeker niet vergeten om de verschillende taarten te proeven. Verse melk vind je er in de bakkerijen, de supermarkten en de kiosken. 
 Bron foto: Onnoot.com

De kiosken bieden een ongelofelijke verscheidenheid van producten aan. In de meeste dorpen is er zeker een winkel waar je Europese en Amerikaanse kranten kunt kopen maar ze komen meestal wel een dag te laat aan op Rhodos. Om je te helpen alle mooie dingen die je tegenkomt bij je bezoek aan Rhodos vast te leggen vind je overal op het eiland filmrolletjes, camera's en winkels waar je je filmrolletje kan laten ontwikkelen. Op Rhodos zijn er veel juweliers. Juwelen blijken altijd een heel populair item voor toeristen te zijn. De goudsmeden van Rhodos zijn al even bekend als hun creaties van zilver en goud. In de stad vind je vertegenwoordigers van de meeste bekende horlogemerken. Griekenland produceert ook indrukwekkend veel lederen kleding, schoenen en tassen alsook bont. 


Bron foto: Columbus.nl

Het eiland Rhodos met de oude stad en de ressorts zijn gastheer voor allerlei souvenirwinkels. In die winkels vind je een volledige reeks van souvenirs, accessoires en cadeaus voor elke gelegenheid. Er is ook een brede waaier aan lokaal gemaakt aardewerk. Keramiek in de meest prachtige ontwerpen en kleuren. Nog een kwaliteitsvol lokaal product is het linnen let borduurwerk en haakwerk. Je kan hier ook veel kruiden kopen de meest voorkomende zijn oregano, zoete basilicum, salie en kamille. Rhodos is ook bekend voor zijn paraplu's die je er in verschillende kleuren kan vinden tegen een redelijke prijs. Je moet ook zeker de centrale fruitmarkt van de stad Rhodos bezoeken die elke woensdag en zaterdag doorgaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.