woensdag 28 oktober 2009

Verboden te lezen boven de 14!!!


Mijn allertrouwste bloggers zullen dit artikel nog wel herinneren, maar omdat Honestbeauty ondertussen al serieus gegroeid is* herneem ik het artikel nog eens.

Ik merkte in rondvragen van verschillende blogs dat het lezerspubliek toch nog redelijk jong kan zijn. Meisjes van 12 die beautyblogs lezen enzo..

Versta me niet verkeerd :) Ik vind dat allemaal dik ok, want hoe meer je leest hoe meer je leert en hoe meer je weet waar je je zuur verdiende zakcentjes aan kan uitgeven.

MAAR!

( Ja helaas er is een maar)

Vooraleer je als 13 jarige aan de make-up gaat wil ik toch enkele tips meegeven.

Koop make-upjes voor jezelf die aangepast zijn aan je leeftijd. Een glossje met zachtroze shimmer, eventueel een mascara ( er bestaan ook doorzichtige exemplaren die je kijkers een extra boost geven zonder opvalt dat je make-up draagt), .. Ga niet aan de slag met spullen van grote zus of mama want je zal er al gauw raar uitzien. Een jong mooi ding dat zich opmaakt als een veertiger met veel te donkere ogen is NOT DONE. Wat kies je? Je jonge mooi huid showen en alle dames op leeftijd jaloers maken? Of lekker trashy met een hoop foundation die je nog niet goed kan aanbrengen de stad ingaan?

Geloof me, ik wou ook totaal niet luisteren naar iemand die make-up tips gaf en nu heb ik harstikke spijt van sommige dingen. Zoals die keer dat ik zelf mijn haar ging verven en paars haar kreeg! Of die keer dat ik mascara tot op mijn kaken had zitten op een feestje omdat ik niet wou luisteren naar de tip om waterproof te kiezen omdat die te duur was volgens mij.

En wist je dat je van make-up in sommige gevallen zelf PUISTEN kan krijgen?? Zeker als je die van je moeder gebruikt.

En het is niet omdat je de make-upjes even aan kant moet laten staan dat je geen op en top beauty addict kan zijn!

Je kan je huid lekker scrubben onder de douche zodat die in topconditie blijft. Je kan bodylotion smeren, parfum spuiten, je haren en gezicht een maskertje geven. Met je hoofd boven een dampende kop water hangen om het te stomen en het vuil er beter uit te krijgen, .. Je nagels in een nude tint lakken, ... Je haren mooi laten knippen, stoppen met nagelbijten, lipbalsem smeren, ... Kortom .. 90% van wat beauty inhoud, want schoonheid begint bij een goede basis, make-up is afwerking.

Een meid in het middelbaar zonder make-up is zeker en vast geen seut! Check alle beautblogs eens! Haast niemand van de schrijfsters droeg al zo jong make-up. En toch zijn het nu de meiden waarnaar jij als 13-jarige nu opkijkt. Gek toch?


PS: Geef gerust commentaar hé! Dit is gewoon mijn mening, er zijn misschien nog andere meningen, maar ik heb altijd zo hartstikke medelijden als ik in de stad van die Wannabe's zie rondlopen, kort rokje, make-up, .. 'Hallo welkom op de aarde! Je bent niet COOL je bent gewoon iemand die zich ouder voordoet dan ie is en iedereen heeft het hartstikke door!'

En zeggen dat de mama's ondertussen alles doen om er net jong uit te zien. :)


* Honestbeauty heeft sinds deze week al meer dan 20 000 verschillende bezoekers over de vloer gekregen! Goed hé!

13 opmerkingen:

  1. Anoniem28/10/09

    Ik vind dat je groot gelijk hebt! Ik zie bij mijn tramhalte elke dag een meisje van nog geen 11 jaar met ongelofelijk veel make-up rondlopen, en met een air alsof de hele aarde van haar is en voor haar is geschapen. Ze roept voor heel de tram, wappert wat met haar wimpers die met lagen en lagen mascara bedekt zijn en tuit haar veel te blinkende lippen. Daarboven draagt ze nog veel te felle oogmake-up en je ziet zo dat haar vriendin beïnvloed is door haar, want zij draagt ook zo'n make-up, al is het in een lichtere versie. Ikzelf ben make-up beginnen dragen (eerst alleen mascara, later wat meer) aan mijn 15 jaar ongeveer, wat ik ook een aanvaardbare leeftijd vind. Maar meiden van nog geen 12 die zo rondlopen vind ik echt niet kunnen. Hoe moeten die moeders er dan niet uitzien? En tegen dat ze 40 is, is haar huid verpest door al de smurrie die ze er nu al opsmeert. Serieus meisjes, denk eens na voor je zo begint. Jonge meisjes hebben net zo'n mooie huid en zien er zonder make-up vaak veel mooier uit dan met!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dat je groot gelijk hebt! ik ben 13, maar draag echt geen foundation, maar daarentegen verzorg ik mijn huid gewoon goed, zodat het er mooi egaal uitziet. Een klein likje mascara, misschien iets blush, ik doe zowieso alles met mate. En af en toe oogschaduw vind ik wel kunnen, maar dan in rustige nude kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ GO ROSA! Want zo hoort het, foundation is om imperfecties te camoufleren, niet om ze te creeren!

    Ikzelf was ook 15 toen ik begon met beetje mascara, pas later wat blush ofzo ..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Anoniem29/10/09

    toen ik 13 was zat ik in het begin van de derde. En ik droeg dan make-up. Ik denk alleen dat als je heel jong bent nog niet zo heel donker moet gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Anoniem29/10/09

    Je hebt zeker wel gelijk, dan loop ik door de schoolgangen en dan zie je een stel piepers met een laag mkae up op en dan knal roze blush en rode lippenstift. Ze mogen van mij doen wat ze willen, maar ik vind het nou niet bepaald mooi owrden. Op die leeftijd droeg een mascara en lippenbalsem. En ik hielt van felle kleuren nagellak gewoon voor de lol ik lakte dan smileys enzo :p.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Anoniem29/10/09

    Je hebt gelijk! Ik ben nu 17 en heb daarbij nog nooit foundation gedragen. Ten eerste omdat ik het niet echt nodig vind, maar daarnaast wil ik mijn huid er ook niet aan kapot laten gaan. Het droogt je huid (meestal) uit en ja inderdaad je kan er puistjes van krijgen. Een beter alternatief voor foundation is gekleurde dagcreme. Dat gebruik ik nu elke dag en het is heel erg fijn! Is dus ook een aanrader voor de jongere beautygebruikers. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt echt groot gelijk meid!

    Ik was toen maar powder zonder dagcreme of foundation. Toen op highschool zat dan begin Ik met foundation

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik ben nu 13 (wordt volgend jaar in juli 14) en zit nu in de 2de klas.

    Ik draag op een schooldag meestal:

    Oogpotlood, mascara basis, mascara, oogschaduw, blush en lipgloss of lipbalsem.

    Dat is opzig (bestaat dat woord in het NL :O) niet heel erg veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. liesbetv30/10/09

    Je hebt gelijk. Het is te jong, maarja ik heb het zelf ook gedaan (maar nooit erge fouten) en het hoort gewoon bij de experimenteerfase. Bij mij werd dat op die leeftijd eigenlijk nog niet echt (extreem) gedaan buiten wat mascara en potlood. En daarbij, meisjes van die leeftijd experimenteren nog volop dus je zou ze eigenlijk moeten laten doen :)(oja ik ben 17 dusja :) )

    BeantwoordenVerwijderen
  10. @ Esther: ja dat is een Nederlads woord als je het zou schrijven als ' op zich' :D

    @ Liesbet: Nja, je kan het bekijken als experimenteren, maar ik ben op dat vlak nogal conservatief. Zo zijn er die wel eens ' experimenteren' en die dan andere meisjes gaan kussen maar euh .. ik ben niet zo een experimenteerder, ik hou het liever 'normaal'. :) Hoewel je natuurlijk wel leert uit je fouten. ( Voor ik hier aangevallen word: niets tegen lesbische meiden he!!! Ik heb gewoon iets tegen het ' doen alsof' dat nu blijkbaar ook in de mode aan het raken is, net als ik dus ook ben tegen doen alsof je ouder bent)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. je hebt groot gelijk!!!
    xx

    BeantwoordenVerwijderen
  12. amen!! dit roep ik ook zo vaak..

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je hebt helemaal gelijk! Ik ben begonnen met bloggen toen ik 14 was, 10 maanden geleden, nu ben ik 15. Ik kijk soms filmpjes waar meiden van 19/20 hun ogen heen er opmaken enzo, maar dat doe ik zelf nog niet echt, als ik naar een feestje ga wel, maar dat is gewoon leuk. Toen ik een meisje van 12 haar stash liet zien dacht ik, huh?

    Het is best gek, maar ik vind dat 12 jarigen dit misschien wel thuis kunnen doen, maar niet op straat, dan lijken ze ouder en dat is zonde van hun huidje!

    Kus Kus Martine

    BeantwoordenVerwijderen

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.