donderdag 19 januari 2012

Rimpels ?? HELL NO !!!

In dit artikel geef ik enkele tips om een oudere huid te voorkomen.
Voor sommige lezeressen is een oudere huid nog lang niet voor hen bestemd.
Maar je kan al rekening houden met de tips die ik jullie nu meegeef ;)

Let op bètacaroteen




Bètacaroteen, een krachtig en natuurlijk antioxidant, is een pigment dat voorkomt in geel en rood vers voedsel. Het lichaam zet het om in vitamine A, om nieuwe cellen aan te maken. Je kunt bètacaroteen halen uit abrikozen, perziken, nectarines, zoete aardappelen, wortelen en groene bladgroenten.
Blijf uit de zon

90% van de problemen die in verband worden gebracht met veroudering zijn het gevolg van te veel blootstelling aan de zon. Je kunt je huid dus het beste jong houden door zo veel mogelijk uit de zon te blijven.
Water, water en nog eens water
Je hele huidconditie hangt af van een goede hydratatie, aangezien de huid het eerste orgaan is dat uitdroogt wanneer je niet voldoende drinkt. Die uitdroging uit zich in een slappere huid en lijnen. De optimale hoeveelheid is 2,5 liter water per dag.


Stop met roken

De huid van rokers ziet er vaak grauw uit als gevolg van een slechte bloedsomloop. Bovendien ontstaan door het trekken aan de sigaret lijntjes rond de mond. Om die te tekenen van veroudering te verminderen, kun je het beste stoppen met roken en een rokerige omgeving vermijden.


Neem je schoonheidsslaapje

Slaap is een van de meeste manieren om de tekenen van veroudering op de huid te verminderen. De huid herstelt zich namelijk tijdens de nacht. Als je niet kunt slapen, moet je er ten minste voor zorgen dat je slaapkamer niet te heet is - je slaapt het diepste wanneer de temperatuur in je kamer tussen de 18-24°C schommelt.

Benadruk je lippen

Als je er jonger wilt uitzien, is het verstandig om je ogen niet of heel licht op te maken en juist een sterke kleur lipstick te dragen. Daarmee leid je de aandacht af van de lijnen en rimpels rond je ogen en benadruk je de vorm van je lippen en onderkaak, waardoor je jonger overkomt.


Trek geen gekke bekken

Gekke gezichten trekken en vaak herhaalde gelaatsuitdrukkingen leiden tot vouwen en rimpels tussen de wenkbrauwen en ogen. Wees je bewust van je gezichtsuitdrukking (vooral in de zon) zodat je deze rimpels kunt voorkomen.


Dus we weten wat ons te doen staat hè ladies !

5 opmerkingen:

  1. Haha zalige post :d ! Ik ben al flink begonnen met smeren nu ik 24 ben, brrrr.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. je gezichtsspieren trainen(en dus juist vaak gekke bekken trekken) helpt juist tegen rimpels.
    Eet vooral veel tomaten, liefst cherrytomaatjes, die zijn goed voor je huid.(en schijnen zelfs te beschermen tegen kanker)

    2,5 liter water is veel teveel, je kan namelijk ook teveel water drinken en daarmee je nieren laten overwerken.(dat is zelfs gevaarlijk)
    1,5 liter VOCHT is genoeg. dat mag dus ook thee of sap etc zijn.

    Vraag maar aan een dokter of t voedingscentrum. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. @ Jasmine: bedankt voor je reactie ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. @Jasmine: idd, gekke bekken trekken is gezond, maar toch .. als je vaak dezelfde gezichtshouding ( onbewust) aanneemt zoals fronsen of steeds glimlachen kweek je wel van die lachrimpels / fronsrimpels. ( ik spreek uit ervaring :p heb echt al huge lijnen aan m'n mondhoeken)

    Jammer dat de bronnen over de hoeveelheid water zo tegenstrijdig zijn, hangt misschien ook af vna je grootte/lichaamsgewicht? Kan me niet voorstellen dat ik evenveel moet drinken als iemand van 2 meter lang :D

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Een mens heeft -gemiddeld- 2,5 liter vocht nodig, 1 liter vocht haal je uit je eten de andere 1,5 liter haal je uit je drinken. Niet perse water.


    Als je iemand bent die meer beweegt(en dus meer zweet) zal je ook meer moeten drinken. Of bv iemand met diabetes drinkt ook meer.
    Maar het is een gemiddelde en 1,5 liter is echt genoeg.
    Bij twijfel, check gewoon voedingscentrum.nl die zijn t meest betrouwbaar wat dat betreft.

    Ga je een hoop meer drinken dan kan je echt je nieren stuk maken, er zijn zelfs in extreme gevallen van teveel water drinken mensen overleden.

    BeantwoordenVerwijderen

Geef gerust je mening!

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.